Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ambulotta - ambulansetjenestens nye maskot!

Seks ansatte ved Sykehuset Telemark savnet en nasjonal bamse og maskot for helsevesenet. Her er ambulansekaninen Ambulotta!

Publisert 16.10.2024
Bilde av styremedlemmene i Stiftelsen Ambulotta

Foto: Stiftelsen Ambulotta

Simen Engebretsen, Lotte Andersen, May Bente Klausen, Anja Rinø, Charlotte Bråthen og Kim André Forsberg utgjør styret i Stiftelsen Ambulotta.

- Ambulansekaninen Ambulotta har som visjon å ufarliggjøre sykebilen og barns møte med helsevesenet, sier Kim André Forsberg. 

Han er styreleder for Stiftelsen Ambulotta, som ble stiftet våren 2023.

Stiftelsen består av seks styremedlemmer som er ansatt ved Sykehuset Telemark, og som har bakgrunn fra pre- og inhospitalt arbeid.

- Ambulansekaninen Ambulotta har som visjon å ufarliggjøre sykebilen og barns møte med helsevesenet.
Kim André Forsberg

Har savnet en nasjonal bamse og maskot

Forsberg forteller at de ofte opplever at barn, både som pårørende og som pasienter, er usikre og fort kan bli redde når de kommer ut for å hjelpe. 

- Ulike personer og organisasjoner har gitt ut diverse bamser som har trygget barn. Vi har likevel savnet en nasjonal bamse og maskot som barn kan bli ordentlig kjent med og få et forhold til, sier han, og fortsetter: 

- Vi har sett hvordan Brannbamsen Bjørnis har trygget, trøstet og vært en helt for barna, og vi håper at Ambulotta kan bli den omsorgspersonen som helsevesenet mangler.

Maskoten Ambulotta sitter på en ambulanse

Foto: Stiftelsen Ambulotta

De seks ansatte som står bak Ambulotta har mange spennende planer for maskoten framover. 

Mange spennende planer

Styrelederen forteller at Ambulotta skal bevisstgjøre barn i helsefremmende tiltak og førstehjelp, være en omsorgsperson og skape trygghet for barn og unge i helserelaterte situasjoner og ulykker.

Den første boka, "Ambulotta kjører sykebil," retter seg mot barn i barnehagealder, og her blir man enda bedre kjent med jobben hennes og bilen hun kjører. 

Forsberg forteller at dette bare er begynnelsen:

- Vi har mange spennende planer for fremtiden, og vi gleder oss til fortsettelsen! sier han.